Overblog
Segui questo blog Administration + Create my blog
Blog di immagine.poesia.over-blog.it

Mostra - Exposition - Exhibition: Immagine & Poesia - Sweden, July - August 2013

18 Luglio 2013, 07:37am

Pubblicato da immagine.poesia.over-blog.it

poster-sweden.jpg

Leggi i commenti

"Pulse of Life" painting by Lalit Jain, India.

14 Luglio 2013, 19:46pm

Pubblicato da immagine.poesia.over-blog.it

pulse-of-life-lalit.png
                                                                                   (copyright Lalit Jain)

 

Link: http://www.lalitkjain.com/

 

 

Leggi i commenti

"Spirit of Nature" painting by Lalit Jain, India. Poem by Lilac, India

14 Luglio 2013, 19:42pm

Pubblicato da immagine.poesia.over-blog.it

Leggi i commenti

"Cooking with Jim" poem by Ruth Sabath Rosenthal, New York

5 Luglio 2013, 04:33am

Pubblicato da immagine.poesia.over-blog.it

 

 

 

Cooking with Jim                             

 

actually, with him in spirit, in the kitchen

of his quaint brownstone on West 12th Street

in Manhattan, decades after his death.

 

And quite at home with him, I chop and slice;

bake, twice-baked potatoes — their skins crisping

to perfection; roast, the prime tenderloin of beef

 

he’d earlier instructed me to hand-rub with

coarsely ground black pepper and kosher salt.

(I used sea salt and that was ok with him.)

 

Right now, he’s reminding me to stir my roux,

then I should add crisp bacon bits, made earlier,

to the chopped spinach I just finished sautéing.

 

He says I should wait till the last minute

to toss the mélange of local field greens with

the lemongrette he had me make in lieu of

 

vinaigrette, because, it seems that vinegar

often spoils the taste of wine. As for the wines

with dinner: for the salad, I’m chilling

 

a 2011 Seyval Blanc from New York State;

with the beef dish, a 10-year-old California

Zinfandel; this followed by a 2010 Pinot Noir

 

from Oregon, paired with artisanal cheeses

from Vermont and Connecticut, plus

crisp sourdough rolls and flatbreads;

 

and, in the frig, chilling, a late-harvest, Long Island

Riesling to complement the secret confection hidden

away on a silver tray till it’s time for dessert.

 

According to Jim, red wine should be served at

room temperature, and since older reds have a layer

of sediment in the bottle, he said the Zin will need

 

to be decanted, and that, right before serving;

he wants the Pinot to breathe 15 minutes, or so,

in the glass before being drunk.

 

(The aeration of younger reds will rid those wines of

their chalky tasting tannins.) All this for my guests

who’ll soon be sitting round my dining table akin to

 

Jim’s 60 inch round green marble slab of a tabletop,

where, before the first bite of the Jim-inspired,

5-star meal, I’ll raise my glass to the big bald guy —


James Beard, “The Father of American Cuisine.”

 

RUTH SABATH ROSENTHAL is a New York poet, published in literary journals
and poetry anthologies throughout the U.S. and in Canada, Greece, India, Israel,
Romania, and the U.K. In 2006, her poem "on yet another birthday" was nominated
for a Pushcart prize. Ruth has 3 full-length books of poetry: "Facing Home and Beyond," 
"little, but by no means small," "Food: Nature vs Nurture," and a chapbook "Facing Home."
For more on Ruth, visit website:  http://www.ruthsabathrosenthal.moonfruit.com  

Leggi i commenti

"Gioisci della vita" poesia di Eralda Andreo Trovero, Italia - "Dear Dove" dipinito di Lalit Jain, India

4 Luglio 2013, 05:28am

Pubblicato da immagine.poesia.over-blog.it

 

dear dove

                                                                   (copyright Lalit Jain)

 

Link: http://www.lalitkjain.com/

 

GIOISCI DELLA VITA ( 2007 )

 

Ogni momento che palpita nel cuore

in una dimensione d’amore

è un gran regalo dal cielo

custodito dalla notte sotto il proprio velo,

ti svegli e scopri che non è un sogno,

ma un immenso spazio di bisogno.

Cerca di ascoltare

il bimbo che chiama e ti porge la mano,

la voce fievole insicura dell’anziano,

i consigli di chi ti vuole bene

e tutto quello che di buono dal tuo cuore viene.

La vita è un continuo percorso d’evoluzione,

non aver fretta di arrivare,

fermati e prenditi il tempo di ammirare.

Osserva il gabbiano che vola nel cielo,

la farfalla che si posa sullo stelo,

contempla le cime degli alti monti innevati,

i folti boschi ed i verdi prati.

Guarda il sole quando saluta la luna,

l’airone che si specchia nella laguna,

ammira la notte magica scendere

e le stelle nel cielo risplendere.

Tutto è bellezza, non dimenticare di vivere

e lascia che il tempo faccia tutto accadere,

aspetta senza fretta l’ultima tua sera

 

tra sospiri, ricordi e preghiera.

 

Eralda Andreo in Trovero

Leggi i commenti